ŠKL - šolska košarkarska liga

ŠKL - šolska košarkarska liga

Oddaja o šolski košarkarski ligi, ki je na Televiziji Celje stalnica že več let.

Dogodki Tedna

Dogodki Tedna

Tedenski pregled najpomembnejših dogodkov v regiji na vseh področjih.

Info kanal

Info kanal

Informativni program, kjer se ob predvajanju žive slike predvajajo aktualne informacije s širše celjske regije.

Razno

TV CELJE V ŽIVO

SEZNAM ODDAJANIH DEL

POROČILO PU CELJE

Poročilo Policijske uprave Celje - Torek 07.03.2017

OGLED ZA NAZAJ

Možnost ogleda oddaj, ki so bile predvajane na TV Celje.

IZKLOPI

Obvestila o izklopih električne energije v širši okolici Celja.


O NAS

Predstavitev podjetja TV CELJE d.o.o.

 

ZGODOVINA 

Začetki oddajanja programa Televizije Celje segajo v leto 1994. Porodni krči z majhno ekipo zanesenjakov, ki je s skromno opremo (VHS tehnika) ter v slabih pogojih (majhni prostori v Krajevni skupnosti Nova vas) začela pripravljati prve prispevke na terenu ter oddaje v živo, so bili izjemno težki. Sprva smo oddajali samo preko kabelsko razdelilnega sistema Elektro Turnšek na območju Celja.

Eden od mejnikov v razvoju Televizije Celje je zagotovo selitev v nove, večje prostore v bivšo poslovno stavbo Ema na Mariborski cesti v Celju, kjer Televizija Celje deluje še danes.

Z leti se je postopoma izboljševala tudi tehnična opremljenost ter povečevalo število tehničnega in novinarskega kadra. V drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja smo tako iz VHS prešli na SVHS tehniko, in v redno delovno razmerje sprejeli prve tri sodelavce.

Za nadaljnji razvoj programa je zagotovo zelo pomembno leto 2001. Leta 2001 smo tako v celoti iz SVHS tehnike prešli na digitalno in beta opremo, število redno zaposlenih sodelavcev se je povečalo na 10, pogodbeno zaposlenih pa na 30. Program poleg različnih kabelskih sistemov danes oddajamo tudi na dveh oddajnikih (Celje-grad, Malič-Laško), tako, da ga lahko gledalci trenutno spremljajo v občinah Savinjske regije, večjem delu Koroške, Zasavja, Kozjanskega, Grosupljega, Novega mesta in dela Ljubljane.

Trenutno dnevno ustvarimo okrog 7 ur programa, v večini gre za lastno produkcijo, osnovna programska usmeritev je ustvarjanje čim večjega števila informativnih vsebin.

 

PROGRAMSKE USMERITVE

Že pred šestimi leti smo se tako odločili za lastno dnevno-informativno oddajo Dogodki dneva, ki traja 20 minut, kar je med lokalnimi oziroma regionalnimi tv postajami prava redkost. Zavedali smo se, da priprava takšne oddaje zahteva velika finančna sredstva ter številčno tehnično in novinarsko ekipo. Naša ocena je, da se v celjski regiji dnevno, na političnem, gospodarskem, kulturnem, družbenem in športnem področju zgodi veliko pomembnih dogodkov, ki v večjih nacionalnih medijih le redko najdejo dovolj programskega časa. Prebivalci našega območja bi tako ostali prikrajšani za spremljanje teh dogodkov, zato se nam zdi prav, da jim skozi lastno dnevno-informativno oddajo damo možnost, da so ažurno, verodostojno in kvalitetno obveščeni o vseh pomembnih dogodkih, ki se zgodijo okoli njih – v njihovi lokalni skupnosti. Poleg tega skušamo njihova mnenja skozi ankete ter izjave o problemih v prispevkih soočiti z odgovornimi ljudmi na nivoju lokalne skupnosti ter tudi države. V Savinjski regiji deluje 32 občin in občinski sveti le – teh sprejemajo pomembne odločitve za občane in občanke. Pomembno se nam zdi, da skozi poročila iz sej prebivalcem posameznih območij predstavimo stališča pozicije ter opozicije posameznih občin ter sprejete odločitve, ki so za njih zagotovo izjemnega pomena, saj neposredno vplivajo na njihov način življenja.

Ker sploh v večjih občinah občani z svojimi težavami težko pridejo do županov in drugih občinskih funkcionarjev, smo v okviru informativnega programa uvedli oddajo Vi sprašujete župan odgovarja, v kateri vsak ponedeljek gledalci preko telefonov županom naše regije zastavljajo vprašanja, župani jim nanj odgovorijo ali odgovore pripravijo do naslednjega gostovanja v oddaji.

Informativna oddaja Tedenska izdaja je namenjena reportažam o najodmevnejših dogodkih v regiji. Poleg tega v njej predstavljamo različne humanitarne organizacije (Rdeči križ, Karitas, Zavod VIR, CRI, Zavod Golovec), dejavnosti društev (gasilci …) in opozarjamo na preventivne dejavnosti v okviru različnih akcij (dan boja proti raku, dan boja proti tobaku, pomen cepljenj proti klopom, gripi …).

Tedenski pregled dogodkov s Celjskega zajamemo v informativni oddaji Tedenski utrip regije, ki jo v svojem programu predvaja tudi RTV Slovenija, regionalni center Maribor. V okviru informativnega programa pripravljamo še oddajo o avtomobilizmu Misija jeklenih, neposredne prenose sej celjskega mestnega sveta ter posnetek sej nekaterih drugih občinskih svetov.

Celje je eno štirih slovenskih mest, ki je kandidiralo za evropsko kulturno prestolnico 2012. Razlogi za kandidaturo ležijo v pestri in raznoliki kulturni ponudbi v mestu, ki ji ton dajejo gledališče, muzeja, knjižnica, javni sklad ljubiteljskih kulturnih dejavnosti ter številna kulturna društva. Njihovo delo in prireditve zajamemo v kulturno – umetniški oddaji Minute za kulturo, v kateri ne zamudimo tudi najpomembnejših kulturnih dogodkov v regiji.

Celjska regija je glede na število uspešnih športnih kolektivov ter posameznikov zanesljivo najbolj športna v državi. Tudi na tem področju se tukajšnji prebivalci soočajo s podobnimi težavami kot pri informativnem programu. Nacionalna televizija pa tudi večje komercialne televizije se odločajo le za prenose ali posnetke najbolj odmevnih tekem klubov iz naše regije. Že pred leti smo se zato na naši televiziji odločili, da domače, pa tudi nekatere tuje tekme rokometašev Celja Pivovarne Laško, rokometašic Žalca in Celjskih mesnin, košarkarjev Pivovarne Laško, Alposa iz Šentjurja ter Elektre iz Šoštanja, košarkaric Merkurja, nogometašev MIK CM Celja, atletov in atletinj Kladivarja, judoistk in judoistov JK Sankakuja, v posnetkih ali neposrednih prenosih predvajamo v našem programu.

Pripravljamo tudi dve športni oddaji Tretji polčas in Celjski športni vikend. V prvi pripravljamo reportaže o najbolj zanimivih tekmah, v njej gostimo najbolj » vroče« športno ime tedna ter najavljamo dogodke, ki se bodo zgodili v času vikenda, druga je namenjena reportažam in posnetkom tekem, ki se odigrajo v petek in soboto.

V okviru izobraževalnega oziroma svetovalnega programa pripravljamo 6 oddaj. Šolski zvonec je oddaja namenjena šolski problematiki in zelo široki populaciji – od predšolskih otrok iz vrtcev, osnovnošolcev, srednješolcev, študentov pa tudi strokovnega učiteljskega kadra in staršev. Turistične znamenitosti, ki jih tudi v naši regiji ni malo, predstavljamo v turistični oddaji Na rajžo. Plesnih korakov se naši gledalci in gledalke lahko učijo s pomočjo plesne oddaje Ne droga, ne stres smo za ples, kako pomemben pa je zdrav način življenja ter zlasti gibanje in rekreacija, pa jih skušamo prepričati z oddajo Zdravje in rekreacija, fitnes in aerobika. V hitrem tempu življenja (pre)pogosto pozabljamo na pomen zdravja. Da je le to naše največje bogastvo se zavemo šele, ko se soočimo z zdravstvenimi težavami. O tem in aktualnih dogodkih v slovenskem zdravstvu govorimo v oddaji o zdravju Ordinacija.

Kulturno – zabavni program je v programski shemi zastopan z celovečernimi filmi ter oddajo v kateri skrbimo za ohranjanje etnološke in kulturne dediščine V nedeljo pod lipo.

Že od začetkov programa TV Celje je zelo močno zastopan tudi zabavni program. Vsak teden pripravimo lastno oddajo o narodnozabavni glasbi Šumijo gozdovi domači ter oddajo o slovenski zabavni glasbi Music info.

Že vrsto let je športni program TV Celje partner nacionalne RTV Slovenija, za katero iz celjske regije naš novinarski in tehnični kader pripravlja prispevke za potrebe njihovih športnih informativnih oddaj.

Poleg zagotavljanja ažurne in verodostojne informacije za naše gledalke in gledalce, je eden od pomembnih poslanstev tudi odkrivanje in izobraževanje mladega kadra. Prve novinarske korake so na naši televiziji naredili številni novinarji, snemalci in montažerji.

 

PRIZNANJA IN NAGRADE

Za svoje delo in doprinos v lokalni skupnosti, pa tudi širše,  smo prejeli vrsto diplom in pohval. Naj omenimo samo nekatere: akcija Pomežik soncu Medobčinskega društva prijateljev mladine, sodelovanje pri pripravi specialne olimpijade Zavoda za usposabljanje in varstvo Dobrna, priznanje Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, priznanja in zahvale Drsalnega kluba Celje, Mestne četrti Slavko Šlander, Društva pohodnikov in maratoncev Celje, Rotary cluba Celje, Zveze prijateljev mladine Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Medobčinske matične knjižnice Žalec, Atletskega društva Celje, Zavoda VIR, Združenja šoferjev in avtomehanikov Celje, Olimpijskega komiteja Slovenije, Novega tednika in Radia Celje, Felinološkega društva Celje, Mednarodnega dobrodelnega društva Eagles International, Plesnega vala, Turističnega društva Dobrina, Mestne četrti Dolgo polje, Gasilske zveze Slovenije, Turističnega društva Laško, Športne zveze Celje, Projektne pisarne Celje zdravo mesto, Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti, Plavalnega kluba Marines Celje, Društva gluhih in naglušnih Celje, Zveze tabornikov Slovenije, Kluba ljubiteljev rottweilerjev Slovenije, ansambla Gašperji, Košarkarske zveze Slovenije, RK Celje Pivovarna Laško ter bronasto plaketo Civilne zaščite Slovenije.

Poleg naše osnovne dejavnosti – televizijskega programa – vseskozi sodelujemo pri pripravi in organizaciji različnih prireditev. Naj med njimi omenimo izbor najboljših športnikov in športnih kolektivov v Mestni občini Celje, maraton državnost, zabavne koncerte, številne javne oddaje Šumijo gozdovi domači, v letih 2006 in 2007 pa smo uspešno izpeljali tudi humanitarno akcijo za Splošno bolnišnico Celje, v kateri smo zbrali 4.200 EUR.

 

ETIČNI KODEKS TELEVIZIJE CELJE

Na podlagi 4.odstavka, 84.člena Zakona o medijih, (Uradni list RS, št.110/06 ZMed-UPB1) podjetje Tv Celje d.o.o., Mariborska 86, 3000 Celje, izdajatelj televizijskega programa Televizija Celje, ki ga zastopa direktor Aljoša Pfeifer, kot interna pravila  določa naslednji

ETIČNI KODEKS

1. IZHODIŠČE
S tem etičnim kodeksom se določajo interna etična in estetska merila za predvajanje programskih vsebin s prizori nasilja ali seksualnosti v televizijskem programu Televizija Celje.

2. VSEBINA KODEKSA
S tem kodeksom se določa:
- vsebinske pogoje, časovne omejitve in način tehnične zaščite glede na starostne omejitve za objavljanje programskih vsebin, ki bi lahko škodovale duševnemu, moralnemu ali telesnemu razvoju otrok in mladostnikov,
- odgovornost za oblikovanje internih pravil in njihovo izvrševanje,
- postopek in odgovornost oseb za obravnavanje pritožb s področja, ki ga ureja ta kodeks,
- načine promocije vsebin, ki ga določa ta kodeks.

3. VSEBINSKE OMEJITVE ZA PREDVAJANJE  PROGRAMA TV CELJE
V televizijskem programu Televizija Celje se ne predvaja oddaj s pornografskimi vsebinami in z vsebinami pretiranega nasilja, ki bi lahko škodovale duševnemu, moralnemu ali telesnemu razvoju otrok in mladoletnikov, razen po pogojih in v skladu z merili, ki so določena s tem etičnim kodeksom.
Za oddajo iz prvega odstavka tega člena se šteje vsaka televizijska zvrst, ne glede na avtorja in producenta.
Programske vsebine oddaj,  ki jih program Televizija Celje ne predvaja so zlasti tiste, ki vključujejo pretirano nasilje, določene pornografske podžanre z eksplicitnim nasiljem, kot so pedofilski in nekrološki materiali, pedofilija s prizori sodomije, sadomazohistična pornografija, in vse druge oblike pornografije, ki vključujejo prikaze spolnih dejanj z uporabo takoj prepoznavnega in grobega nasilja.
Televizija Celje lahko predvaja informativne prizore s fizičnim, verbalnim in drugim psihičnim nasiljem ter prizore seksualnosti le v določenih časovnih terminih, ob upoštevanju starostnih kategorij in tehnične zaščite oddaj.

4. ČASOVNE OMEJITVE PREDVAJANJA DOLOČENIH ODDAJ
Televizija Celje lahko predvaja oddaje iz 3.točke tega kodeksa ob upoštevanju starostnih kategorij v naslednjih časovnih terminih:
- med 21.00 in 05.00 uro: vsebine, ki niso primerne za otroke, mlajše od 12 let, ter
vsebine, ki niso primerne za otroke, mlajše od 15 let,
- med 24.00 in 05.00 uro: vsebine, ki niso primerne za mlajše od 18 let.

5. TEHNIČNA ZAŠČITA – OZNAČEVANJE PROGRAMSKIH VSEBIN
Oddaje Televizije Celje iz 4.točke tega kodeksa bodo posebej označene z namenom zaščite otrok in mladoletnih  z oznakami:
- »ZS» - z dovoljenjem staršev ali skrbnikov,
- »12+«, »15+«, »18+« - oznake oddaj, primernih za starejše od označene starosti.
Televizija Celje bo predvajala:
- oddaje, ki so namenjene najmlajšim in otrokom do 6.leta starosti, do 19.00 ure, pri čemer bodo oddaje z vsebinami, ki pri otrocih vzbujajo tesnobo in nelagodje, označene z ZS,
- oddaje, ki so namenjene otrokom do 12.leta starosti, do 21.00 ure, označene z ZS,
- oddaje, ki so namenjene otrokom nad 12-tim letom starosti, označene z 12+,
- oddaje, ki so namenjene mladoletnim nad 15-tim letom starosti z oznako 15+,
- oddaje, ki so primerne samo za osebe, starejše od 18 let, z oznako 18+.
Televizija Celje bo pred predvajanjem oddaj z vključenimi prvinami nasilja in programskimi vsebinami, ki bi lahko škodovale razvoju otrok in drugih oseb, mlajših od 18 let ali mladostnikom, oddaje najavila z ustreznimi oznakami (ZS, 12+, 15+, 18+).

6. ODGOVORNOST ZA OBLIKOVANJE INTERNIH PRAVIL IN NJIHOVO IZVRŠEVANJE
Odgovorna instanca za oblikovanje etičnega kodeksa in njegovo izvajanje v programu Televizija Celje je odgovorni urednik.

7. REŠEVANJE PRITOŽB
Izdajatelj programa Televizija Celje bo vsako pritožbo s področja tega kodeksa obravnaval posamično, v roku treh dni po prejemu pritožbe in odgovoril pritožniku v sedmih dneh. Z vsebino pritožbe in odgovorom se seznani vse sodelujoče pri ustvarjanju obravnavanih in predvajanih vsebin Televizije Celje.

8. PROMOCIJA 
Izdajatelj programa Televizija Celje bo v skladu s programsko shemo in na svojih teletekst straneh promoviral pravila o označevanju programskih vsebin, ki so predmet tega kodeksa, odgovornosti izdajatelja programa, starševske odgovornosti  ter pritožbene mehanizme.

9. DRUGI POGOJI ZA PRIPRAVO ODDAJ
Poleg tega kodeksa, se pri pripravi oddaj za predvajanje v programu Televizije Celje, ki so pomembne za zaščito otrok in mladostnikov,  upošteva predpise, ki urejajo to področje, zlasti Zakon o medijih, Konvencijo o človekovih pravicah in osebnih svoboščinah, Splošno deklaracijo o človekovih pravicah, Direktivo Evropskega parlamenta in Sveta o televiziji brez meja kot tudi Smernice Sveta za radiodifuzijo za vsebinsko oblikovanje internih etičnih in estetskih pravil izdajateljev televizijskih programov.

10. KONČNA DOLOČBA
Ta kodeks začne veljati z dnem, ko ga podpiše direktor izdajatelja. Z njim se seznani vse zaposlene in druge sodelavce Televizije Celje.

Celje, 11.12.2006

Aljoša Pfeifer                                                                                                            

Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.

Ankete

Ali spremljate naše vsebine preko YouTube kanala?

Da

Ne

Ne poznam YouTube kanala TV Celje

Nimam povezave do YouTube kanala TV Celje

© Televizija Celje : Piškotki : Produkcija: ENKI komunikacije : Spletne rešitve: maxyWEB.com